• UWAGA! LAUREACI SĄ WŚRÓD NAS!
          • UWAGA! LAUREACI SĄ WŚRÓD NAS!

          • Jest nam niezmiernie miło poinformować, iż Marta Adrich z klasy 8 a została laureatką olimpiady kuratoryjnej z języka polskiego, a Mateusz Kilim z klasy 8 c - laureatem konkursu biologicznego.

            Marta i Mateusz są jedynymi laureatami tych dwóch olimpiad spośród uczniów szkół podstawowych w Józefowie.

            Na podstawie osiągniętych wyników oboje zostaną przyjęci do dowolnej, wybranej przez siebie szkoły średniej.

            GRATULACJE! Jesteśmy z Was dumni!

            Serdecznie gratulujemy także nauczycielkom: Katarzynie Stachelskiej i Emilii Nielepko, które przygotowywały naszych uczniów do olimpiad, a także Agnieszce Laskowskiej, która wspierała ich w doborze odpowiedniej literatury.

          • TRZEBA BYĆ DOBRY JAK CHLEB

          • Klasa 7d podczas wycieczki upiekła pieczywo, z którego przygotowała kolację dla dzieci z Ukrainy przyjętych przez Nasze Miasto. Przekazane zostały też zebrane i zakupione produkty. Jest to też okazja dla poznania historii działalności charytatywnej w Polsce oraz postaci Świetego Brata Alberta, powstańca styczniowego, wybitnego malarza, opiekuna ubogich i bezdomnych.

          • DZIEŃ ŻELKA

          • Klasa 3a obchodziła jeden z wielu nietypowych dni - Dzień Żelka. Uczniowie samodzielnie wyprodukowali żelki, zadanie wcale nie było takie trudne, zobaczcie sami:

          • ŚWIATOWY DZIEŃ WODY

          • W ramach Światowego Dnia Wody uczniowie kl. 1b poznawali właściwości wody - sprawdzali rozpuszczalność, co pływa, co tonie, odpowiadali na zagadki związane z wodą.

            Na koniec wykonali pracę plastyczną do której inspiracją była kropla wody.

          • „Co należy jeść, aby być zdrowym?”

          • Klasa 1a wzięła udział w tym roku szkolnym w w dwunastej edycji projektu ogólnopolskiego „Zdrowo jem, więcej wiem” pod honorowym patronatem p. Agaty Kornahauser-Dudy.

            Głównym celem projektu jest wykształcenie u dzieci postaw prozdrowotnych poprzez uczenie zasad zdrowego odżywiania oraz przekazywanie wiedzy na temat produktów służących zdrowiu i produktów dla zdrowia szkodliwych.

            Etap jesienno-zimowy poświęcony był zasadom zdrowego żywienia oraz ograniczeniu cukru w diecie uczniów.

            Mieliśmy do wykonania 6 zadań:

            Realizacja zajęć wg scenariusza „Co należy jeść, aby być zdrowym?”

            Przeprowadzenie Konkursu Klasowego na plakat „Dbam o zdrowie”

            Realizacja zajęć wg scenariusza „W białej krainie – ostrożnie z cukrem i solą”

            Przeprowadzenie Konkursu Klasowego na najlepszy rysunek zdrowych słodyczy Zredagowanie ulotki „Jak skutecznie zmienić złe nawyki żywieniowe?”

            Promocja naszych działań: Wystawa prac dzieci

            Za cały raport można było zdobyć łącznie 520 punktów. Nasza zespół o nazwie Jabłuszka 1a zdobył 402 pkt. Uzyskaliśmy wysokie miejsce i dyplom za uczestnictwo w projekcie.

            Brawo, dzieciaki spisałyście się na medal!

          • St. Patrick Day

          • Niedawno w klasach 1-3 na lekcjach języka angielskiego świętowaliśmy Dzień Świętego Patryka (St. Patrick Day)- bardzo popularne święto irlandzkie. Było bardzo radośnie i zielono. Dzieci poznały legendę o krasnoludkach pilnujących garnków złota po drugiej stronie tęczy, a także rysowały własnego krasnoludka (leprechaun) Każdy skrzat jest bardzo wyjątkowy, zresztą zobaczcie sami 

          • PIERWSZY DZIEŃ WIOSNY

          • Klasy 1-3 przywitały śpiewająco, wypuściły się na spacerek w poszukiwaniu zwiastunów tejże pory roku i wzywały wiosnę z każdym krokiem swojej wędrówki coraz głośniej

            Oto krótka relacja:

        • MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ MARCHEWKI
          • MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ MARCHEWKI

          • Uczniowie klas pierwszych samodzielnie wykonywali soki marchewkowo - jabłkowe. Trzecioklasiści podzielili się przepisami na dania marchewkowe. Na zajęciach koła kodowania uśmiechnięte Marchewki wskoczyły na wirtualne maty W stołówce gościła marchewkowe surówka